Εκπαιδευτικά Προγράμματα


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και καθορίζονται με βασικό γνώμονα τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των μικρών μας μαθητών μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στον χώρο του σταθμού μας.

 

 

Μουσική Aγωγή 

Τα παιδιά από 3 έως 6 ετών, μια φορά την εβδομάδα έρχονται σε επαφή με την μουσική. Η εισαγωγή στην μουσική αγωγή, βοηθάει τα παιδιά να αντιληφθούν διαισθητικά τα στοιχεία της όπως τον ρυθμό, την ένταση, την διάρκεια των ήχων. κ.α. Παράλληλα η μουσική συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη τους.

 

    

  

 

Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 

 Τα παιδιά από 3 έως 6 ετών, μια φορά την εβδομάδα έρχονται σε επαφή με τον ψηφιακό κόσμο κάνοντας χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα cd-rom, τα παιδιά μαθαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία τα χρώματα, τους αριθμούς, τα γράμματα κ.α.

 

 

   

Προβολές μέσω Προτζέκτορα 

Από το Μεταβρεφικό έως το Νηπιακό τμήμα τα παιδιά παρακολουθούν μια φορά την εβδομάδα προβολές κινουμένων σχεδίων μέσω Προτζέκτορα. Η επιλογή των βίντεο που προβάλλονται κάθε φορά γίνετε από τα ίδια τα παιδιά με την σύμφωνη γνώμη των νηπιαγωγών.

 

  

 

 

Θεατρικές Παραστάσεις 

Μια φορά τον μήνα εντός του χώρου του σταθμού μας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών παραστάσεων. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες της παράστασης, βιώνουν τις περιπέτειες τους και στην συνέχεια τους δίνετε η ευκαιρία να μοιραστούν αυτή την εμπειρία με τους συμμαθητές τους.

 

 

 

Επαγγελματικές Δραστηριότητες 

Μια φορά τον μήνα τα παιδιά από 3 έως 6 ετών, παρακολουθούν και μαθαίνουν από εξειδικευμένο προσωπικό που έρχεται στον χώρο μας, χρήσιμες πρακτικές γύρω από την ζύμωση του ψωμιού, το μέλι, την σοκολάτα κ.α. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά που απαιτούνται ενώ παράλληλα μαθαίνουν να χρησιμοποιήσουν διάφορα αντικείμενα.

 

 

          

    

       

       

  

 

Βρείτε μας

Μακεδονίας 33 - Κορυδαλλός 18121

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2105612464 & 6977453347

 

Facebook             Youtube

                  

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

<